Secvențe & Ateliere @RELIEF#2

Carlo Goldoni cu #TeenFilter la RELIEF #2
9 mai 2017
Cronică de Relief. Day #1
20 mai 2017

Secvențe & Ateliere @RELIEF#2

Secvențe & Ateliere @RELIEF#2

Laborator de teatru tânăr înseamnă că, timp de patru zile, între 18 și 21 mai, adolescenții vor adapta scene din textele lui Carlo Goldoni sub îndrumarea câtorva dintre cei mai prolifici tineri regizori din România. Noutatea celei de-a doua ediții este secțiunea Ateliere RELIEF, complementară secțiunii Secvențe, pe parcursul cărei actorul și coregraful Ștefan Lupu va lucra cu membrii trupelor pe corporalitate și pe trăsăturile comportamentale și fizice ale personajelor lui Goldoni.

 

Regizor, colaborator muzical, trupă

Vlad Cristache (The History Boys, Teatrul Excelsior), împreună cu Lucian Maxim (percuționist în Orchestra Națională Radio) cu care colaborează din 2012, vor lucra cu trupa DramaClub din Botoșani.

Alex Bogdan (actor și regizor), care tocmai și-a făcut debutul ca regizor în teatru de stat, montând la Suceava Zadarnicele chinuri ale dragostei de William Shakespeare, va lucra împreună cu cunoscutul muzician Răzvan Krem Alexe („#TeenSpirit” la Teatrul Excelsior, „Deșteptarea primăverii” la Teatrul Mic, „Psycho” la Teatrul Apollo) și trupa AICI, din Constanța.

Horia Suru („Columbinus”, câștigător la Excelsior TeenFest 2016) și Petre Ancuța (actor și compozitor de muzică de teatru, co-fondator al conceptului de „teatru pe note”) vor lucra cu Trupa Amprente, din Brașov.

 Catinca Drăgănescu („iHamlet” la Teatrul Excelsior, „ROVEGAN” la Centrul Replika) și Silvana Negruțiu (actriță la Teatrul Bulandra, București) lucrează cu trupa de juniori ai Teatrului Național din Târgu-Mureș, Guga Junior.

Ioana Petre (a montat la Teatrul  de Comedie, Teatrul Ion Creangă și Teatrul Bulandra), va lucra împreună cu Raul Kusak (semnează muzica spectacolului „Omul cel bun din Seciuan”, în regia lui Andrei Șerban, teatrul Bulandra și trupa AD-HOC din Pitești.

Sânziana Stoica (Marele Premiu la FNTI 2014 pentru spectacolul „Trădare”) și Sânziana Tarța (actriță, concertează cu Ada Milea și Cari Tibor) vor lucra împreună cu trupa AS din București.

 

Ateliere

 Ștefan Lupu, care îi va pregăti pe adolescenți pe mișcare scenică și corporalitate este actor la Teatrul Mic din Bucureşti, face parte din compania de dans contemporan „Gigi Căciuleanu România” şi colaborează cu diferite teatre din Bucureşti, atât ca actor, cât şi ca dansator sau coregraf, axându-se în special pe conceperea spectacolelor la care semnează coregrafia şi regia.​

***
Rezultatele laboratorului vor fi prezentate pe scena Teatrului EXCELSIOR în ultima zi de RELIEF, duminică, 21 mai, deschisă publicului larg, și cu intrare liberă.