Ediția curentă

Dedicat liceenilor, RELIEF este primul proiect din România gândit să prezinte publicului bucureștean atât produsele unui portofoliu pregătit în prealabil cât și rezultatele creative ale unui laborator intensiv de patru zile. RELIEF creează un context dedicat experimentului sub presiune, un context care își propune să dezinhibe și să elibereze spiritul creator, toate acestea sub îndrumarea unor profesioniști.
RELIEF este un eveniment organizat de către Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu Asociația TETA (Ideo Ideis).

Cea de-a treia ediție a laboratorului de teatru tânăr RELIEF se va desfășura între 9 și 13 mai 2018, la Teatrul Excelsior.

Formatul laboratorului cuprinde două secțiuni: Secvențe și Spectacole de Teatru Tânăr.

Secvențe este secțiunea necompetitivă a RELIEF, în cadrul căreia adolescenții lucrează timp de patru zile pe o scenă din textele lui I. L. Caragiale, sub îndrumarea unora dintre cei mai prolifici tineri regizori din România.

În ultima zi a proiectului, liceenii prezintă momentele în fața publicului, pe scena Teatrului Excelsior.

Spectacole de teatru tânăr reprezintă secțiunea competitivă a RELIEF. În primele trei zile de festival, trupele sunt invitate să își prezinte spectacolele de teatru pregătite în prealabil, în fața unui juriu. Totodată, fiecare trupă va beneficia de o sesiune de feedback cu membrii juriului, menită să deschidă un dialog pornind de la reprezentația văzută de aceștia.

Pe lângă activitățile cuprinse în cele două secțiuni, participanții au ocazia să vadă un spectacol profesionist produs de Teatrul Excelsior.

3,14 (Buzău)„Aproape” de John Cariani
Acting Up (București)„Amintiri fantomă” de Diana Manaila
Aici (Constanța)„Doisprezece” de Nick McDonell
AS (București)„Silvia” de  A.R. Gurney
Atelierul de Teatru (Botoșani)„Chatroom” de Enda Walsh
Seism (Focșani)„Copii răi” de Mihaela Michailov

Juriul laboratorului de teatru tânăr Relief oferă feedback fiecărei trupe care participă la secțiunea Spectacole de teatru tânăr și stabilește câștigătorul secțiunii.

Juriul cele de-a treia ediții a laboratorului de teatru tânăr Relief va fi anunțat în curând.

Trainerii Relief vor fi anunțați în curând.

16 aprilie 2018

Să cunoaștem trupele de la Relief #3

Din mai bine de 20 de înscrieri din toată țara, trupele alese pentru a participa la Relief #3 sunt 3,14 (Buzău), Acting Up (București), Aici (Constanța), AS (București), Atelierul de Teatru (Botoșani) și Seism (Focșani).   Textele alese de ei […]
5 martie 2018

Alertă! Căutăm cele mai bune trupe de teatru tânăr din țară

Ne bucurăm să anunțăm înscrierile deschise pentru al treilea an consecutiv la laboratorul de teatru tânăr Relief, care va fi între 9-13 mai la Teatrul Excelsior din București. Ca în fiecare an, căutăm cele mai bune cinci trupe de teatru […]