Dorina Chiriac, Florin Piersic jr și Marius Florea Vizante – în juriul primului laborator de teatru tânăr

Șase dintre cele mai bune trupe de adolescenți vin la primul laborator de teatru tânăr din România
25 mai 2016
Dorina Chiriac: „Prima ediție RELIEF ne-a lăsat fără respirație, dar cu inspirație”
25 mai 2016

Dorina Chiriac, Florin Piersic jr și Marius Florea Vizante – în juriul primului laborator de teatru tânăr

Trei talentați actori – Dorina Chiriac, Florin Piersic jr și Marius Florea Vizante – formează juriul primei ediții a laboratorului de teatru tânăr RELIEF, organizat de Teatrul Excelsior și Asociația TETA, în perioada 12 – 15 mai. Laboratorul, primul de acest fel din România, este dedicat adolescenților.

Un număr de 90 de liceeni din șase trupe de teatru vor juca pe scena EXCELSIOR și vor lucra cu regizori profesioniști și colaboratori muzicali de excepție, printre care Ada Milea, Simona Deaconescu (Tangaj Dance) sau Lucian Maxim. Intrarea la evenimentele RELIEF este liberă și deschisă publicului larg interesat de arte performative și de teatru tânăr.

Program RELIEF

Spectacole de teatru tânăr

Vineri, 13 mai

17:30 – 18:30 – Stelele sunt ultima mea grijă (Seism, Focșani)

20:15 – 21:15 – A fost și încă este (AS, București)

21:30 – 22:30 – Harap Alb?! (Drama Club, Botoșani)
 

Sâmbătă, 14 mai

17:30 – 18:30 – Breakfast Club (Brainstorming, București)

20:15 – 21:15 – Pisica Verde (Amprente, Brașov)

21:30 – 22:30 – #nupotsărespir (Atelierul de teatru, Botoșani)

 

Duminică, 15 mai

20:00 – 22:00 – Secvențe și Gala de închidere

Secvențe este secțiunea necompetitivă a laboratorului RELIEF. Timp de trei zile, adolescenții vor lucra o scenă dintr-o piesă de William Shakespeare, sub îndrumarea câtorva dintre cei mai prolifici tineri regizori din România: Bobi Pricop, Vlad Cristache, Horia Suru, Erwin Simsensohn, Alex Mâzgăreanu și Dragoș Mușoiu și a colaboratorilor muzicali Lucian Maxim, Eduard Gabia, Alexandru Suciu, Petre Ancuța, Ada Milea și Simona Deaconescu. În seara de închidere a evenimentului, liceenii vor prezenta scenele în fața publicului.

Spectacole de teatru tânăr reprezintă secțiunea competitivă a RELIEF. În primele două zile de festival, trupele vor fi invitate să își prezinte spectacolele de teatru pregătite în prealabil. Juriul format din Dorina Chiriac, Florin Piersic jr și Marius Florea Vizante vor decide trupa câștigătoare.

***
RELIEF este primul proiect din România gândit să prezinte publicului bucureștean atât produsele unui portofoliu pregătit în prealabil cât și rezultatele creative ale unui laborator intensiv de trei zile. RELIEF creează un context dedicat experimentului sub presiune, un context care își propune să dezinhibe și să elibereze spiritul creator, toate acestea însă sub îndrumarea unor profesioniști.

RELIEF este un eveniment organizat de Teatrul Excelsior, în parteneriat cu Asociația TETA (Ideo Ideis).