Dorina Chiriac: „Prima ediție RELIEF ne-a lăsat fără respirație, dar cu inspirație”

Dorina Chiriac, Florin Piersic jr și Marius Florea Vizante – în juriul primului laborator de teatru tânăr
25 mai 2016
OPEN CALL: înscrieri la a doua ediție a laboratorului de teatru tânăr Relief
18 martie 2017

Dorina Chiriac: „Prima ediție RELIEF ne-a lăsat fără respirație, dar cu inspirație”

Teatrul EXCELSIOR și Asociația TETA au organizat la București, între 12 și 15 mai, prima ediție a laboratorului de teatru tânăr RELIEF.

Evenimentul s-a încheiat duminică, atunci când cele șase trupe de liceu au urcat pe scenă pentru a prezenta momentele din Shakespeare lucrate împreună cu regizorii și colaboratorii muzicali, după care a avut loc festivitatea de premiere. Actorii Dorina Chiriac, Florin Piersic jr și Marius Florea Vizante, care au făcut parte din juriu, au acordat Premiul secțiunii competiționale a Relief-ului, în valoare de 8.000 de lei, oferit de Teatrul Excelsior, trupei Atelierul de teatru din Botoșani, pentru spectacolul #nupotsărespir. Juriul a motivat alegerea prin faptul că este o piesă scrisă și regizată chiar de membrii trupei (Andreea Lupu și Atelierul de teatru, inspirată după „Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Ken Kesey), care funcționează ca un manifest al unei generații. „Ne-a lăsat fără respirație, dar cu inspirație”, a spus Dorina Chiriac.

Cele șase trupe au avut la dispoziție trei zile pentru a lucra împreună cu regizorii și colaboratorii muzicali scenele din Shakespeare pe care le-au prezentat, după cum urmează: Alex Mâzgăreanu și Alexandru Suciu, cu trupa Seism din Focșani, primele două scene din „Doi tineri din Verona”, Erwin Simsensohn și Ada Milea cu trupa AS din București, „Visul unei nopți de vară” – scenele îndrăgostiților, Horia Suru și Petre Ancuța, împreună cu Drama Club Botoșani, un colaj din bufonii lui Shakespeare, Vlad Cristache și Lucian Maxim cu Brainstorming București, „Visul unei nopți de vară” – scenele meșterilor, Dragoș Mușoiu și Simona Deaconescu cu Amprente, Brașov, „Doi tineri din Verona” și Bobi Pricop și Eduard Gabia cu Atelierul de Teatru din Botoșani, „Romeo și Julieta”.

Amfitrion al Galei a fost actorul Alex Bogdan.

Selecție foto: https://we.tl/FlepMsm0H1
***
RELIEF este primul proiect din România gândit să prezinte publicului bucureștean atât produsele unui portofoliu pregătit în prealabil cât și rezultatele creative ale unui laborator intensiv de trei zile. RELIEF creează un context dedicat experimentului sub presiune, un context care își propune să dezinhibe și să elibereze spiritul creator, toate acestea însă sub îndrumarea unor profesioniști.
RELIEF este un eveniment organizat de către Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu Asociația TETA (Ideo Ideis).
Pentru mai multe informaţii:
PR: Karin Budrugeac, karin.budrugeac@gmail.com