Actul #2: Copii răi de la Seism și Amintiri fantomă de la Acting UP

Actul #1 [prima zi de RELIEF#3]
10 mai 2018
Actul #3: Chatroom de la Atelierul de teatru și Almost, Maine de la 3,14
12 mai 2018

Actul #2: Copii răi de la Seism și Amintiri fantomă de la Acting UP

9:30. Teatru Excelsior, aproape gol. Vreme cu „aproape” precipitații. Actanții „aproape” pregătiți pentru ce îi așteaptă. A început munca de laborator la Relief #3. Dimineața se muncește iar seara se joacă… cu sala plină.

Scena I – Trupa Seism (Focșani) //ora 20:15 – urcă pe scenă la Excelsior

„Copii răi” este genul de piesă după care trebuie să mănânci ciocolată. La cum au pus-o în scenă cei de la Seism, te trimite încă de la început într-un loc mic și întunecat. La final rămâi singur, înconjurat de elastice, blocat în gânduri care îți aduc aminte de problemele sistemului educațional. Atmosfera este cel puțin inconfortabilă. Țipetele lor te pun într-o situație în care nu ai fost niciodată … sau poate tocmai c-ai fost. Și în momentul acela toată lumea empatizează cu „fetița” neînțeleasă și neîndreptățită, care a fost o altă victimă a mediului social. Cuvintele cheie sunt bullying, anxietate și frică – puse în scenă de trupa Seism, ele se transformă în „Copii răi” și în gust amar.

 

Scena II – Trupa Acting Up  // ora 21:30 – Excelsior

Combină Acting Up cu Fantome și o să gasești rețeta unei piese de teatru cu adevărat reușită. „Amintiri fantomă” este despre oameni și „despre viață așa în general”.

„Știi locul ăla care îți aduce aminte de primul sărut, filmul care îți aduce aminte de cel mai bun prieten sau melodia care te face să te simți mai bine?” Piesa este realistă în propriul haos și își propune să scoată nebunia din 11 adolescenți, care combină perfect echilibrat comedia cu tragedia. Până la final, ea reușește să scoată nebunia dintr-o sală întreagă. „Amintiri Fantomă” este despre individualism și unicitate, este despre dorințe și speranțe false, este despre timp…prea puțin timp. Nu te poți identifica cu personajele, dar ai fiori când la final afli că, în esență, toți suntem la fel. Toți avem Amintiri Fantomă.

 

***

 

Pentru restul trupelor, o zi aproape liniștită. La sesiunile de Laborator se cântă, se gândește, se dansează și se analizează piesele lui Caragiale.

#TodaysRelief – Dacă atunci când nu știi, întrebi ‘De ce?’ și cauți răspunsuri, este posibil ca, în câteva minute, să fii cu 0,2% mai deștept decât erai înainte. (Sesiune de Laborator – AICI, Constanța)

 

De Lena Vasile