Actul #3: Chatroom de la Atelierul de teatru și Almost, Maine de la 3,14

Actul #2: Copii răi de la Seism și Amintiri fantomă de la Acting UP
11 mai 2018
Actul #4: Silvia de la AS București și Doisprezece de la AICI Constanța
13 mai 2018

Actul #3: Chatroom de la Atelierul de teatru și Almost, Maine de la 3,14

9:30. Vreme fără precipitații. Azi toți actanții sunt la ateliere. Regizorii schimbă decorul. Seism în hol. AICI în parc. 3,14 pe scenă (când nu ar trebui să fie). Restul trupelor – statornice.

[…] // se sar 2 scene.

Scena III – Trupa Atelierul de Teatru (Botoșani) //ora 20:15 – Excelsior

(Lumină albastră. Cortinele se trag. Un șir de Oompa-Loompa. Un spațiu virtual. Avatare pe post de personalități.)

La început, „Chatroom” este doar o situație funny – 6 adolescenți care dezbat teorii conspiraționiste și care se plâng de probleme (in)existente. Apoi, treptat, se inserează tehnici de manipulare care-ți cam șterg zâmbetul de pe față: „Întreabă-te seara de ce toată lumea te tratează ca pe un nimic. ”

Cyberbullying-ul și insecuritățile adolescentine nu merg deloc bine împreună. Într-un context cu doi „șmecherași” și unul mai slab de înger, ți se cam pune un nod în gât. Și până la final aștepți puțină empatie și o realitate care se luptă cu măștile internetului. Atelierul de teatru ne vorbește despre pinguini care se transformă în iepurași.

Scena IV- Trupa 3,14 (Buzău) // ora 21:30 – Excelsior

„Almost, Maine” este genul de piesă pe care vrei să o vezi cu iubitul, cu cel mai bun prieten și cu crush-ul. E iarnă și e frig și între 4 povești semi-clișeice, până și decorul îngheață. Așadar avem tablouri, mașini de spălat, oameni de zăpadă, mese de călcat, chestii, uși, bănci, canapele, halate, mănuși și saci cu iubire.. „aproape” iubire. Piesa este despre „aproape și totuși atât de departe”, despre aproape spre poate .. se va întoarce, poate se va schimba (fie el, fie ea). Într-o vineri seara, trupa 3,14 reușește să mențină o atmosferă cu gust de deja-vú, comică, iubibilă și familiară. Într-o vineri seara, tu ai face înconjurul lumii în 60 de min doar ca să fii mai aproape de persoana iubită? AICI, Seism, Acting Up și AS – spectatori. Atelierele continuă. Oboseala intră în scenă. E viață de teatru baby.

#TodaysRelief – „Orice om cu bun simț face castele de nisip langa mare.” (Sesiune de Atelier – SEISM, Focșani)
#Line – „Cine mai joacă, cine mai poftește” (Repetiție – 3,14, Buzău) #OameniiVerzi se fac din ce în ce mai verzi (Sesiune de Atelier, parc – AICI, Constanța)

 

De Lena Vasile