Actul #4: Silvia de la AS București și Doisprezece de la AICI Constanța

Actul #3: Chatroom de la Atelierul de teatru și Almost, Maine de la 3,14
12 mai 2018
Actul #5: Secvențe 2018
21 mai 2018

Actul #4: Silvia de la AS București și Doisprezece de la AICI Constanța

9:30. Azi e liniște. Azi toată lumea lucrează. Decorul nu se mai schimbă. Trupele rămân în sălile lor și repetă și repetă și repetă … oare cât mai repetă? Azi s-a încheiat secțiunea „Spectacole de Teatru Tânăr”. Mici confetti.

[…] // se sar 4 scene.

Scena V – Trupa AS (București)//ora 20:15 – Excelsior

„Silvia” este, în esență, un univers al iubirii. Dar ce faci când cei 2 poli sunt despărțiți de un Obiect Zburător Neidentificat? În New York, doi îndrăgostiți sunt aproape despărțiți de o Ființă Mișcătoare Identificată.. într-un parc. Piesa asta arată cum bărbații își pierd mințile, cum femeile își pierd răbdarea și cum o singură cățelușă copilăroasă, poate provoca aceste dezechilibre. Privită dintr-o perspectivă „biofilă”, doar stăpânii de câini vor înțelege cu adevărat comicul și tragicul situațiilor. Din oricare altă perspectivă, “Silvia” este o piesă amuzantă și relexantă. Până la urmă, în relații pot exista lucruri mai grave decât un câine.


Scena VI – Trupa AICI (Constanța) //ora 21:30 – Excelsior

Încep replicile, se fixează o lumină fadă și privirea îți cade pe două mâini care tremură. Atunci realizezi că „Doisprezece” este despre fiori. Dincolo de text, spectacolul ăsta transmite stări și amintiri. La un moment dat, simți un amestec de euforie, tragedie și indignare, dar amestecul ăsta nu iți este necunoscut. De fapt, ești deja imun la el – așa se simt alegerile proaste din adolescență. Eu le știu și tu le știi, dar trupa AICI nu se ferește să le spună pe nume, tare și clar. Prin urmare, cauzele sunt date de: droguri, violență, intimidare, moarte, sex, bani și foarte multă durere; iar efectele sunt vizibile prin mișcarea scenică, care a individualizat perfect fiecare moment. Oare, în final, toate cauzele, toate efectele, toate stările, merită cu adevărat pentru un singur moment?

#TodaysRelief – „E rol, nu ești tu.”
În rest, nu vă dau spoilere.

 

De Lena Vasile